The Squirrel Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 1

Here you will find NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per CBSE new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Class 7 English. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern as announced by CBSE.


Q1. The squirrel was sitting on a tree:

(a) to observe everyone
(b) to shake Its branches
(c) eating nuts
(d) to catch its prey

Answer: (c) eating nuts


Q2. Who wore a question mark for the tail?

(a) Squirrel
(b) Cat
(c) Tiger
(d) Monkey

Answer: (a) Squirrel


Q3. The poetic device used In the tail was like a question mark Is:

(a) metaphor
(b) personification
(c) simile
(d) rhyme

Answer: (c) simile


Q4. What is the color of a squirrel’s skin?

(a) Black
(b) White
(c) Grey
(d) Yellow

Answer: (c) Grey


Q5. The squirrel sat in:

(a) a straight manner
(b) the burrow
(c) an erect position
(d) both (a) and (c)

Answer: (d) both (a) and (c)


Q6. Where was the squriel sitting?

(a) On the plant
(b) On the tree
(c) On the ground
(d) On a stone

Answer: (b) On the tree


Q7. Its hobby was:

(a) to play
(b) to climb
(c) to Indulge in mockery
(d) to eat
(e) both (a) and (c)

Answer: (e) both (a) and (c)


Q8. Who is teasing whom in the poem?

(a) Squirrel is teasing children
(b) Children are teasing squirrel
(c) Poet is teasing squirrel
(d) Children are teasing the poet

Answer: (a) Squirrel is teasing children


Q9. The coat of the squirrel was:

(a) admirable
(b) greying
(c) very thick
(d) gray

Answer: (d) gray


Q10. What would the squirrel like to eat?

(a) An orange
(b) An apple
(c) A nut
(d) A plant

Answer: (c) A nut


Q11. The squirrel went the other way shows Its:

(a) different attitude towards
(b) disagreement the humans
(c) different strategy
(d) both (a) and (b)

Answer: (a) different attitude towards


Q12. The squirrel, for his tail, wore a –

(a) Question mark
(b) Comma
(c) Arrow mark

Answer: (a) Question mark.


Q13. What mark does it wore

(a) question
(b) smile
(c) answer
(d) angry

Answer: (a) question


Q14. The squirrel is –

(a) White coloured
(b) Gray coloured
(c) Black coloured

Answer: (b) Gray coloured.


Q15. What is the colour of its overcoat?

(a) Grey
(b) black
(c) brown
(d) off white

Answer: (a) Grey


Q16. He was eating a –

(a) Fruit,
(b) Fish
(c) Nut

Answer: (c) Nut.


Q17. He sat up …. to eat a nut

(a) dancing
(b) upside down
(c) straight
(d) nicely

Answer: (c) straight


Q18. He sat up –

(a) Straight
(b) Bended
(c) Indirectly

Answer: (a) Straight.


Q19. It keeps itself at distance from ….

(a) human
(b) insects
(c) road
(d) dust

Answer: (a) human


Q20. He liked to

(a) Eat
(b) Jump
(c) Play and tease

Answer: (c) Play and Tease.


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Prose


MCQ Questions for Class 7 English with Answers Honeycomb Poems

MCQ Questions for Class 7 English with Answers An Alien Hand


Use the above-provided Chapter Wise NCERT MCQ Questions for Class 7 English with Answers Pdf free download. We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 7 English PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries regarding The Solid State CBSE Class 7 English MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.

Leave a Comment